2015 yılındaki düşük gelirli ülkelerdeki ölümlerin yarısından fazlasının (%52), bulaşıcı hastalıklar, gebelik ve doğum sırasında ortaya çıkan koşullar ve beslenme yetersizlikleri gibi “Grup I” olarak adlandırılan koşullardan kaynaklandığı belirtilen raporda, buna karşılık, yüksek gelirli ülkelerde ölümlerin %7’sinden azının bu tür nedenlerden kaynaklanması dikkat çekiyor. Alt solunum yolu enfeksiyonları ise, tüm gelir gruplarında önde gelen ölüm nedenleri arasında gösteriliyor.
Küresel ölçekte meydana gelen ölümlerin %70’ine Bulaşıcı olmayan hastalıklar (BOH) neden oldu. Rapoda düşük gelirli ülkelerde meydana gelen ölümlerin %37’sinin, yüksek gelirli ülkelerde meydana gelen ölümlerin %88’inin BOH’dan kaynaklandığı belirtiliyor. Ayrıca yüksek gelirli ülkelerde bulaşıcı olmayan hastalıklar 10 ölüm nedeni arasında 1.sırada yer alıyor. Bununla birlikte, mutlak ölüm sayıları bakımından, küresel BOH ölümlerinin %78’i düşük ve orta gelirli ülkelerde gerçekleşmiştir.
Yaralanmalar 2015 yılında yaklaşık 5 milyon insanın hayatını kaybetmesine sebep oldu. Bu ölümlerin dörtte birinden fazlası (% 27) trafik kazası nedeniyle gerçekleşti. Düşük gelirli ülkeler, 100.000 nüfusta 28.5 ölümle trafik kazası yaralanmaları en yüksek ölüm oranına sahip olduğu belirtilen raporda, trafik kazası yaralanmaları hem alt, hem orta, hem de orta-gelirli ülkelerde önde gelen 10 ölüm nedeni arasında yer alıyor.